Legendat

Jokaisella tarinalla on taustansa, eikö?

Yksittäiset sankaritarinat, sodan keskellä eläneiden yksittäisten henkilöiden uroteot, johtajien taustojen tarinat, alati muuttuvat kertomukset siitä, mitä ja miksi niin tapahtui. Legendoja, myyttejä ja uskomuksia tarkastellessa on hyvä laittaa itsesensuuri päälle. Onko tämä henkilö oikeasti ollut olemassa, tehnyt kaiken, mitä tarina kertoo? Tarinat muuttuvat aina, jokainen kertoja tekee niistä kertojantaidoillaan erilaisen. Tarinat eivät ikinä ole samoja kuin kuullessa. Niitä paisutellaan, muutellaan henkilölle sopivammiksi, edustavimmiksi, ja vaikka tavoitteena olisikin kertoa tarina mahdollisimman oikein, sinne eksyy aina virheitä, jotka puhujalta toiselle kulkiessaan vain kasvavat.

Ceresissä, kuten monessa muussakin maailmassa tarinoita on jokaisella kansalla. Jos asioita pitkään tutkii, huomaa yhteneväisyyksiä eri kansojen tarinoiden välillä. Vaikka tarinoiden sisällöt vaihtelevat, on useimmissa kuitenkin samankaltainen juoni kuin muidenkin kansojen tarinoissa. Esimerkiksi yksittäisistä henkilöistä kertovat tarinat vaihtelevat yksityiskohdiltaan, ja kertomistyyliltään, mutta niissä on kuitenkin usein se sama periaate: on joku, joka on tehnyt uroteon, mahdollisesti myös mahdottoman tuntuisista olosuhteista, tai tämä uroteko on ollut suhteellisen mahdoton suorittaa.

Kulttuurien eriytyminen ja vuosisadat ovat syynä tälle, mikseivät tarinat ole samanlaisia. Haltiaroduthan erkanivat toisistaan vasta noin ajanlaskun alussa. Sitä ennenkin on ollut elämää.

Tunnetuimmat legendat ja tarinat

» Atacaman helmi
Atacaman helmi kertoo puhtaanvalkoisesta, läpimitaltaan kymmenisen senttiä olevasta helmestä. Helmi antaa omistajalleen, kantajalleen mittaamattomat maagiset voimat, muttei tee tästä voittamatonta tai kuolematonta. Ellei kantaja osaa hallita magiaa, jonka helmi antaa hänelle, helmen magia vähintään tuhoaa hänen mielensä ja persoonansa. Helmen magialta voi suojatua ellei koske paljaalla iholla tähän monet kauneudellaan sokaisevaan esineeseen. Viimeisimmät maininnat Atacaman helmestä ovat lohikäärmeiden toiselta ajalta, jolloin kiersi huhu siitä, että Atacaman helmi oli jälleen löydetty. Mitään varmaa tietoa ei helmen olinpaikasta ole, eikä sitä voida mitenkään paikantaakaan. Arvellaan sen olevan jossakin pohjoisen metsissä.

» Ajaton sali ja Ajan miekka
Ajaton sali on legendansa mukaan paikka, jossa voi hallita aikaa, ja jossa voit matkustaa ajassa eteen- tai taaksepäin, sekä siellä on mahdollista saada kuolemattomuus ylleen. Ajattomaan saliin on kuitenkin legendan mukaan mahdoton löytää ilman Ajan miekkaa. Tämä melko tavalliselta näyttävä miekka on koristeltu lohikäärmettä kuvaavin kuvioin ja sen terässä on kuuleman mukaan joitain loitsuriimuja. Miekka on voimakkaasti maaginen ja ohjaa vähitellen kantajansa mielen Ajatonta salia kohden ja manipuloi tämän kulkemaan sinne.
Ajaton sali ja Ajan miekka ovat molemmat hyvin eläviä legendoja, joista puhutaan, ja joita aina jaksetaan spekuloida. Kukaan ei osaa varmasti sanoa Salin sijaintia, ja vielä vähemmän sitä, missä Ajan miekka on. Edes arvioita ei uskalleta kovin paljoa sanoa.